top of page

Inspiratie

Mensen zijn uniek... daarom is geen afscheid hetzelfde. Wij faciliteren in een waardig en bijzonder samenzijn. Op deze pagina een greep uit de mogelijkheden.
"Verdriet is als een vingerafdruk: het is herkenbaar voor iedereen, maar nooit voor twee mensen precies hetzelfde"   Manu Keirse
Aansteken kaarsen / rol van de kinderen

Er zijn verschillende vormen voor het aansteken van kaarsen tijdens de dienst. Ze zijn teken van ons vertrouwen dat de overledene thuis mag komen in het licht van God. Kinderen kunnen bijv. de paaskaars aansteken na de openingswoorden (votum): zo hebben zij een duidelijke rol bij de dienst, en zo voelen ze zich betrokken bij de dienst van bijv. hun opa of oma.

Kinderen ook andere dingen doen, zoals: dragen of strooien van bloemen, neerleggen van een tekening of muziek maken.

kind kaars.jpg
Muziek tijdens de dienst

Muziek is een belangrijk onderdeel; het bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer van de dienst.

U kunt kiezen voor live muzikanten of een CD.

Veel gevraagde geestelijke liederen zijn: Psalm 23, 'Requiem', 'Nader mijn God tot U' (zie filmpje rechts; JdH 456), '10 000 redenen' (Opwekking 733) en

'Wat de toekomst brengen moge' (Gezang 293).

In de 'Dela uitvaartmuziek top 50' zien we welke populaire- en klassieke muziek geliefd is: 'One' - U2, 'Time to say goodbye' - Andrea Bocelli,' Tears in heaven' - Eric Clapton, 'De vlieger' - André Hazes.

Levensverhaal, Prediking & Liturgie

U kunt ons een eervol 'in memoriam' laten schrijven (op basis van uw verhaal en anecdotes). Daarnaast is er ruimte voor: gebeden e.a. liturgische teksten, gedichten of uw eigen bijdrage (wij kunnen u helpen in de voorbereiding van een eigen bijdrage).

Vaak geven de nabestaanden opdracht voor een prediking, n.a.v. van bijv. de trouwtekst van hun ouders.
We kunnen een liturgieboekje voor u ontwerpen en drukken, incl. mooie kleurenfoto's. Of een presentatie ontwerpen, zodat de teksten en beelden kunnen worden geprojecteerd op een beamer of videoscherm.

3bdsGKb01NYucwqX.webp
Gedichten & luisterliedjes             

 

Wij adviseren graag in het gebruik van gedichten en luisterliedjes tijdens een dienst. Een goed gekozen stuk, zorgt voor momenten van zowel bezinning als ontroering tijdens de plechtigheid. Deze kunnen worden voorgedragen door de voorganger, of voorgedragen door familieleden of vrienden als bijdrage tijdens de dienst.
Klik hier rechts voor een treffend voorbeeld, van een luisterlied ter bezinning: Rob de Nijs - Zo zal het zijn.
En lees hieronder een gedicht van Toon Hermans, ter illustratie van een gedicht dat zich prima leent voor de slotfase van een dienst.  

Nu 't rouwrumoer rondom jou is verstomd,

de stoet voorbij is, de schuifelende voeten,

nu voel ik dat er 'n diepe stilte komt

en in die stilte zal ik je opnieuw ontmoeten.

En telkens weer zal ik je tegenkomen,

we zeggen veel te gauw: het is voorbij.

Hij heeft alleen je lichaam weggenomen,

niet wie je was en ook niet wat je zei.

Ik zal nog altijd grapjes met je maken,

we zullen samen door het stille landschap gaan.

Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken,

raak je mijn hart nog duidelijker aan.

00:00 / 04:05
photo.jpg
Catering na afloop

Het is goed om na afloop even bij te komen en rustig na te kunnen praten. Vroeger heette de bijeenkomst na de uitvaartdienst ‘koffietafel’; vandaag de dag kunt u kiezen uit 3 betaalbare catering arrangementen: met zorg samengesteld uit kwalitatief hoogwaardige horecaproducten.

  1. Koffie arrangement: koffie, thee, jus d'orange; met diverse soorten cake & koek. € 2,75 p.p.

  2. Lunch arrangement (arrangement nr. 1 aangevuld met: diverse belegde broodjes, croisants, donuts, krentenbollen, vers fruit, melk). 
    € 4
    ,50 p.p.

  3. Tapas-arrangement. Fingerfood in de Spaanse stijl. € 6,00 p.p.

lunch.jpg
bottom of page