top of page
Branche | Zijn jullie een uitvaartverzorger?

Nee, sinds 2009 zijn wij gespecialiseerd in- en richten ons uitsluitend op alles omtrent de afscheidsbijeenkomst. Uitvaartverzorgers zoals Monuta, Yarden en PC Hooft helpen nabestaanden bij de (complete) algemene organisatie omtrent een uitvaart.

In onze dienstverlening is logischerwijs wel sprake van samenwerking met diverse uitvaartverzorgers. Neem contact met ons op, voor vrijblijvend gratis advies in uw keuze voor een uitvaartverzorger.

Dienstverlening | Op welke vlakken kan ik hulp krijgen?

Wij kunnen u van dienst zijn, op vrijwel alle vlakken rondom een afscheidsbijeenkomst. U bepaalt zelf op welke vlakken u geholpen wordt én in welke mate.

Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige of luxe uitvaart. U kunt besluiten ons in te schakelen voor de volledige vormgeving van een bijeenkomst, of slechts hulp op specifieke vlakken.

U kunt ons o.a. benaderen voor:

  • Een inspirerende spreker of predikant (uit de PKN of Evangelische gezindte)

  • Gesproken woord: prediking, een In Memoriam, gebeden.

  • Live muziek of het samenstellen van een luister CD.

  • Vooraf begeleiding van nabestaanden die een persoonlijke bijdrage willen leveren aan de samenkomst, of deze volledig zelf willen uitvoeren.

  • Samenstelling en/of het drukken van liturgie of uitvoering liturgische handelingen

  • Inhoud, design en verzending rouwkaart (deze vormt tevens de uitnodiging voor de samenkomst)

  • Catering voor en/of na de dienst; keuze uit 3 arrangementen

  • DVD opname van de samenkomst en/of internetuitzending (zodat zij die niet ter plekke aanwezig kunnen zijn de dienst toch kunnen volgen)

  • Een persoonlijke website om het leven van uw geliefden te vieren en te gedenken; zie bijvoorbeeld www.dankdienst.nl

  • In contact komen met professionals voor pastoraat, nazorg of rouwverwerking

Kosten | Wat zijn de kosten voor een afscheidsdienst?

Ons hoofddoel is samen met u een bijzondere en waardevolle dienst vorm te geven, waar het goede nieuws van het Evangelie centraal staat; daarom is onze dienstverlening kwalitatief én betaalbaar!

De onkosten zijn variabel en worden bepaald door het aantal werkzaamheden dat wij voor u verrichten; wilt u bijvoorbeeld alleen gesproken woord -zie dienstverlening - of kiest u daarnaast voor support op andere vlakken.

Onze dienstverlening is al mogelijk vanaf 290 euro voor een eenvoudige uitvaart (excl. reiskosten).

Ook als u géén budget heeft, raden wij u aan telefonisch contact met ons op te nemen om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Werkveld | In welke delen van het land zijn jullie werkzaam?

Wij zijn in heel Nederland actief. Het wel/niet aannemen van een aanvraag, hangt af van de vraag of wij medewerkers beschikbaar hebben op de dag dat de samenkomst moet plaatsvinden.

Interkerkelijke werkwijze | Moet ik lid zijn van een kerkgenootschap?

U hoeft niet lid te zijn van een bepaald kerkgenootschap, om gebruik te maken van onze dienstverlening. Onze doelstelling is simpelweg de Bijbelse boodschap van Geloof, Hoop & Liefde uit te dragen.

Wij zijn interkerkelijk en niet gebonden aan één denominatie; wij passen ons qua woordkeuze, liturgie & voordracht aan op de interkerkelijke achtergrond van de bezoekers (bijv. als de aanwezigen op de plechtigheid voornamelijk een Reformatorische-, Evangelische- of juist een niet-kerkelijke achtergrond hebben).

Door heldere communicatie en een laagdrempelige sfeer, is de dienst zowel voor kerkelijke als niet-kerkelijke aanwezigen waardevol om bij te wonen en goed te volgen.

Indien u dat wenst, stellen wij een liturgie samen die niet alleen bestaat uit geestelijke liederen en Bijbelteksten, maar ook uit mooie pop- of klassieke muziek, ontroerende teksten van bijv. Toon Hermans en andere troostvolle teksten.

Lokatie | Waar kunnen jullie een dienst verzorgen?

Wij kunnen op bijna elke lokatie een dienst verzorgen. Uiteraard in de aula van de begraafplaats of een kerkgebouw. Maar ook komt het voor dat mensen een afscheidsdienst in huis willen, in de eigen vertrouwde omgeving in besloten kring.

Het komt voor dat mensen een zeemansgraf willen (op volle zee de kist te water laten), de dienst willen in de aula van een bejaardentehuis, óf op een plek waar men graag kwam zoals in een park (alleen mogelijk indien wij een vergunning regelen bij de plaatselijke gemeente).

Voorbeelden van mooie en bijzondere lokaties zijn: Beauforthuis in Zeist (met prive terras aan de rand van het bos), het bomencentrum in Baarn en het Koetshuis van kasteel de Haar.

bottom of page