top of page
  • Facebook Metallic
  • YouTube Metallic

SEMINAR DE GOEDE EN DUISTERE KANTEN VAN POPMUZIEK 

Wat zijn de “ingrediënten” van muziek? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk een antwoord geven waarin termen zoals ritme, melodie en harmonie voorkomen; maar in deze seminar zal worden ingegaan op de diepere, geestelijke lagen van muziek. De titel van de seminar luidt dan ook ‘Samen nadenken over de goede én duistere kanten van popmuziek’.
 

Dit seminar trekt altijd veel belangstellenden, omdat mensen zichzelf zo herkennen in de vraagstelling. Men is bijvoorbeeld een gezellig avondje op stap, en hoort opeens een tekst voorbij komen zoals ‘ik ben een kind van de duivel’; zeker wanneer je ook de grimmige videoclip bij dit nummer hebt gezien, kun je jezelf afvragen of deze muziek een bepaalde invloed op jou kan gaan  uitoefenen. Daarnaast is het voor veel kerkelijke mensen herkenbaar, zowel jongeren als hun ouders, dat zij elkaar niet goed begrijpen als zij in gesprek gaan over popmuziek.”
“Dé tip vanuit de Bijbel, is alles te onderzoeken en het goede te behouden. Ik geloof enerzijds in goede kanten van bepaalde popmuziek, en dat een kerk zelfs toegankelijker en meer missionair wordt wanneer dit goed wordt gebruikt. Anderzijds geloof ik dat de Bijbel waarschuwt om ons niet zomaar overal mee in te laten, en dat er zelfs een geestelijke strijd heerst rondom muziek”.


De bezoeker krijgt praktische handvatten mee wat betreft de eigen muziekkeuze, zowel vanuit de Bijbel als uit de praktijk. Een seminar is qua tijdsduur, stijl en onderwerpen aanpasbaar aan de wensen. Je kunt bijv. een seminar organiseren voor je studentenvereniging, gemeenteavond, of als onderdeel van een leerhuis of conferentie.
Het is interessant voor zowel kerkelijk- als niet kerkelijk publiek; voor jongeren en ouderen (adviesleeftijd is vanaf groep 8, vanwege beelden bij de video clip analyse).

bottom of page